Kickbokswedstrijden van Fearless

Als je wilt zien hoe het er aan toe gaat op een kickbokswedstrijd, kom dan gewoon eens langs en zie onze leden in actie en moedig ze aan! Leuk om een keertje mee te maken! Onze leden doen mee aan nationale maar ook internationale wedstrijden.

Zondag 30-10-2016 Kickboksgala Fearless #4

Op Zondag 30 Oktober 2016 was ons 4e Kickboks Fearless Gala. Klik hier om de foto’s te bekijken.

Gedragsregels, Ring etiquette en beknopte regels van FOG

Wegen en keuren

Trainer-/coach, verzorger of manager melden zich met de deelnemer(s) op de aangegeven weging tijd bij de bond. Het gewicht dient in overeenstemming te zijn met die van de officiële gewichtsklasse waarin deelnemer is opgegeven, danwel ingedeeld. Alle nagels zijn kort geknipt. De deelnemer wordt gekeurd door de aanwezige arts. Deze beslist of de deelnemer kan of mag deelnemen. Zijn/haar advies is bindend. Na de weging tijd is inschrijven niet meer mogelijk. De bond accepteert geen excuus en is hierin onverbiddelijk.

Kleding en uitrusting

Een originele thaiboksbroek, dames mogen een legging dragen onder de thaiboksbroek. Slechts één paar enkelkousen, zonder tape, verband of kussentjes eronder, is toegestaan. Tape is alleen toegestaan op vertoon van een recente doktersverklaring. Bokshandschoen worden door de bond verstrekt. Deze worden voor de wedstrijd aangeleverd door de organisatie. Hoofdkap en scheenbeschermers zijn bij de jeugd klasse tot en met 15 jaar verplicht. De hoofdkap en scheenbeschermers dienen de jeugdvechters zelf mee te nemen, dit in verband met een betere pasvorm. Handbandages dienen uitsluitend en alleen ter preventie van blessures. Deze worden gekeurd door een official. Mond -en kruisbeschermer zijn verplicht. Vaseline is alleen toegestaan in het gelaat, rondom de ogen. Het dragen van sieraden en piercings in de sport uitrusting is niet toegestaan. De coach en verzorgers dragen gepaste (uniforme) sportkleding, spijkerbroeken zijn aan de ring niet toegestaan.

Opkomen naar de ring

De vechters moeten geheel ring klaar zijn als zij worden opgeroepen. Houd rekening met een sneller verloop van een voorgaande wedstrijd. Als eerste wordt de blauwe hoek opgeroepen, daarna de rode hoek. De opkomstmuziek van alle klassen, behalve die van een A-klasse, mogen niet langer duren dan 1 minuut. De cd met de betreffende muziek is voorafgaand aan het gala-/partij, door de vechter zelf, bij de DJ ingeleverd. Deze dient te zijn voorzien van naam, sportschool en partij nummer. Heb je geen opkomst cd, dan zal de DJ zijn eigen intro muziek afspelen.

Groeten

In het midden van de ring brengt de deelnemer eerst een groet naar de hoofdjurytafel, dan naar de andere zijden van de ring en tenslotte naar de scheidsrechter. Als de verzorging in de hoek klaar is, controleert de scheidsrechter de vechter in vechtstaat. Na deze controle is verzorging niet meer toegestaan.

Hoek

Totaal 3 personen in gepaste, en bij voorkeur uniforme, sportkleding als dit niet het geval. Kan er door de hoofdjury besloten worden een verzorger te weigeren in de hoek. Het is aan de coach er zorg voor te dragen dat er geen publiek in de ring-/hoek komen te staan. Het onnodig opstaan, zwerven en misdragingen kunnen worden bestraft met een openbare waarschuwing. Uitsluitend één persoon mag coachen-/aanwijzingen geven. Het is aan één persoon toegestaan, binnen de ringtouwen, voor de verzorging tijdens de rustpauze van de wedstrijd zorg te dragen. De hoek dient droog en vrij gehouden te worden van verzorgingsmateriaal. Het is niet toegestaan aan de touwen trekken, te slaan-/bonken op de ringvloer ter aanmoediging. Geen handen aan de ringtouwen of enig ander lichaamsdeel op de ringvloer tijdens de wedstrijd. Het betreden van de ring, zonder toestemming van de referee, wordt bestraft met een openbare waarschuwing óf dit kan gezien worden als opgave van de wedstrijd. Bij blessures, tijdens de wedstrijd, is alléén de ringarts in de ring toegestaan.

Sportief gedrag

Obscene gebaren, grove taal en onsportief gedrag behoren niet in/aan óf de ring. In de ring heeft de vechter een voorbeeld functie voor zijn supporters en publiek. De vechter is de ambassadeur van de ringsport en draagt zijn/haar sportiviteit over aan anderen, die altijd beloond wordt met applaus. Toon respect voor je medesporter én medemens!

Protest

Indien de uitslag van de jury, of een beslissing van de scheidsrechter in strijd is met het wedstrijdreglement, kan hiertegen een protest worden ingediend. Dit moet direct ná de wedstrijd schriftelijk worden ingediend bij de hoofdjury. Het protestformulier, van de Sectie, kan de coach hiervoor afhalen bij de hoofdjury. Eventuele protesten op uitslagen worden afgehandeld door officials die niet aanwezig zijn geweest bij de wedstrijd waarover protest is ingediend.

Beknopte Thaiboks regels

– Clinch technieken dienen actie vol te zijn en deze mogen geen belemmering vormen voor de snelheid van het gevecht. – In de A en B klasse zijn knieën naar het hoofd toegestaan. – Alle (judo) werptechnieken zijn verboden. – Geen touwen vasthouden, in welke positie dan ook. – Bij het vasthouden van een been van de tegenstander moet direct hierop een techniek volgen. – Indien de vechter een ander lichaamsdeel dan zijn voeten op de ringvloer heeft, mag er niet verder worden gevochten. De andere stelt zich sportief op en wacht tot zijn tegenstander zich weer optimaal kan verdedigen. – Indien de scheidsrechter een vechter “aantelt”, gaat de tegenstander direct naar de neutrale (witte) hoek. De scheidsrechter begint pas met tellen als hieraan gevolg is gegeven. Tijdens de wedstrijd mogen de vechters niet op de ringtouwen staan of zitten. – De vechter die aangeteld is moet de wedstrijd in fitte staat kunnen hervatten. Na de 8 tellen staat hij in vechthouding (handen hoog). Als de vechter niet voldoende in vechthouding kan staan, wordt vastgesteld dat deze opgeeft, óf dat er sprake is van een knock-out. De vechter wordt dan door de scheidsrechter volledig tot 10 uitgeteld.

Beknopte K-1 regels

– Clinchen is niet toegestaan. – In de A en B klasse zijn knieën naar het hoofd toegestaan. – Alle (judo) werptechnieken zijn verboden. – Geen touwen vasthouden, in welke positie dan ook. – Bij het vasthouden van een been van de tegenstander moet direct hierop een techniek volgen. – Indien de vechter een ander lichaamsdeel dan zijn voeten op de ringvloer heeft, mag er niet verder worden gevochten. De andere stelt zich sportief op en wacht tot zijn tegenstander zich weer optimaal kan verdedigen. – Indien de scheidsrechter een vechter “aantelt”, gaat de tegenstander direct naar de neutrale (witte) hoek. De scheidsrechter begint pas met tellen als hieraan gevolg is gegeven. Tijdens de wedstrijd mogen de vechters niet op de ringtouwen staan of zitten. – De vechter die aangeteld is moet de wedstrijd in fitte staat kunnen hervatten. Na de 8 tellen staat hij in vechthouding (handen hoog). Als de vechter niet voldoende in vechthouding kan staan, wordt vastgesteld dat deze opgeeft, óf dat er sprake is van een knock-out. De vechter wordt dan door de scheidsrechter volledig tot 10 uitgeteld.

Fearless #4

 
Ons eigen kickboksgala

KLIK HIER

TE HUUR!

 
Dojo in Wassenaar

KLIK HIER

Rooster/Time table

 


KLIK HIER

Contact

 

Dave Davis (Eigenaar + trainer)
06-11267821

Nicole Davis (Financiele administratie)
info@kickboxingfearless.nl

Fearless leden/members/los miembros

Leslocatie

 

Schoolstraat 6
2242 KH Wassenaar

('Het Dorpscentrum')

Gratis parkeren op loopafstand.

KLIK HIER en bekijk onze locatie

PROEFLES?

 

GRATIS PROEFLES - FREE TRIAL - CLASE DE PRUEBA GRATUITA?

Neem even contact op voor een gratis proefles:
Dave Davis: 06 - 1126 7821
Nicole Davis: info@KickboxingFearless.nl

Wij spreken, we speak, hablamos:
Nederlands, English, Español

Sponsors

 
Het wedstrijdteam heeft een sponsor.

KLIK HIER en zie wie de sponsors zijn.